dissabte, 12 de març del 2022

Record XXIII Congrés AICO

 

"L'Associació Iberoamericana de Cambres de Comerç té per costum inaugurar un monument commemoratiu de l'esdeveniment en cada una de les ciutats on se celebra la reunió del seu consell directiu. Els dies 20, 21 i 22 d'abril de 1998 es va reunir a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, i per ser fidels a la tradició, el cap del Gabinet d'Imatge i Comunicació de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, Jaume Bach, va adreçar-se a l'Ajuntament, que va acceptar la petició de fer possible alguna peça commemorativa. Va fer-se responsable de l'encàrrec el cap del Servei d'Elements Urbans, Enric Pericas, que va proposar una línia de text adjunta a l'edifici de la Llotja, seu de la Cambra barcelonina, per la banda de la plaça d'Antoni López.

La idea inicial va ser la de fer plaques de 20 x 20 cm amb la lletra refosa per instal·lar-les en substitució de les peces de paviment de panot del paviment de la plaça, però quan es va fer una primera prova amb lletres de paper es va detectar que no era possible llegir-les en posició horitzontal. Per això van ser repensades en el seu disseny actual, amb volum i lleugerament inclinades per permetre la seva lectura des del punt de vista dels vianants. La longitud total del text és de 15,5 metres i les lletres fan 15 cm d'alçada.

Finalment es va decidir emplaçar-les a sobre del paviment de pedra sorrenca que voreja l'edifici per integrar-lo i monumentalitzar l'estela com si en formés part. El cost era bastant més elevat del que s'havia previst en primera instància però tothom va estar d'acord que valia la pena fugir de la placa vulgar que es fa a tot arreu.

Les lletres de fundició de bronze van ser produïdes per Fundiciones Morral Sabadell, i l'estela va ser instal·lada entre els dies 14 i 18 del mes d'abril de 1998. L'estela es va descobrir el mateix dia d'inici de la celebració del Consell, 20 d'abril, i hi va ser present Antoni Negre, president de la Cambra en aquell període, i les altres autoritats assistents al Consell. Just després de la celebració del Consell es va iniciar la restauració de l'edifici i les lletres varen quedar ocultes i protegides sota les bastides dos anys."





Més informació:Aico.org

Logo AICO

Autor

Disseny:Enric Pericas

Més informació:Viquipèdia Enric Pericas Bosch

Enric Pericas, font:Escofet.com

 

 Veure més Art Públic Ciutat Vella Est


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada