divendres, 4 de març del 2022

Escultura Arbre

 

"L’arquitecte Òscar Tusquets va dur a terme la segona ampliació del Palau de la Música tot aprofitant l’espai creat per l’enderroc de l’esglèsia de Sant Francesc de Paula. Tusquets ja n’havia realitzat la primera ampliació uns anys enrere, en la qual s’hi va instal·lar un monument en record del mestre Lluís Millet, ànima de l’Orfeó Català. En la segona ampliació calia tenir ben present la cantonada que es formava entre els carrers de Sant Pere més Alt i Sant Francesc de Paula, massa potent si no disposava d’algun element que amorosís l’embalum de pedra i, de pas, li donés una personalitat pròpia, cal suposar que pensant en la cantonada del Palau de la Música que dóna al carrer d’Amadeu Vives, on es troba l’escultura de La cançó popular, de Miquel Blay.

Tusquets va decidir encarregar un jocs de relleus i baixrelleus al seu col·laborador habitual Naxo Farreras, un home que havia començat com a dissenyador de joies, després va ser escultor (és autor de la ballarina d’Alegries, l’escultura del parc de Canyelles, al costat de la font de Manuel de Falla) i realitza les maquetes dels projectes de Tusquets.

Naxo Farreras va pensar a fer sobre els mateixos maons que constitueixen la imatge de l’edifici un arbre monumental que no fos no massa realista, i va treballar durant força temps en la idea conjuntament amb Tusquets fins aconseguir l’efecte d’un arbre deformat de grans dimensions -22 metres- que puja fins el cel. Va ser inaugurat, conjuntament amb la segona ampliació del Palau, el 22 d’abril del 2004."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Jaume Fabre i Josep M.Huertas

Materials:Ceràmica







Autor

Escultor:Ignaci Farreras

Arquitecte:Òscar Tusquets i Blanca

Més informació:Fundaciovilacasas.com/Naxo Farreras

Naxo Farreras, font:eldorado-sfb.com

Més informació:Viquipèdia Òscar Tusquets i Blanca

Més informació:Tusquets.com/

Òscar Tusquets, font:lapunalada.com
 

 Veure més Art Públic Ciutat Vella Est


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada