dissabte, 1 de juny del 2019

Monòlit Grup de habitatges Carlos Trías

"Aquesta peça està situada al carrer de l'Artesania, prop de la Ronda de Dalt, dins de Nou Barris, i en un dels parterres enjardinats d'un grup d'habitatges. Es tracta precisament d'un monòlit dedicat a qui va servir per donar nom a aquest grup d''habitatges, Carlos Trías, realitzats a final dels anys seixanta. És, doncs, l'època de trencaments formals i tradicionals per tal de reivindicar nous camins ètics i estètics, i en certa manera aquesta peça s'incorpora dins aquest desig de canvi col·lectiu, tot recreant un nou ús del monòlit com a font i també reproduint una forma innovadora.
És un monòlit de formigó blanc format per tres estructures que es disposen en tres nivells diferents. A dalt, hi ha una columna sostinguda per una base petita que reposa en una safata plana. Al mig, hi trobem una segona safata que recolliria l'aigua que cauria d'una aixeta que ve del pis superior, alhora que serviria l'aigua al tercer pla inferior. Aquesta safata i la tercera són amples i grans.
El conjunt és curiós per aquest nou ús del monument i per la seva estructura geomètrica i blanca que no té cap desig de confondre's amb cap element natural ni urbanístic, sinó més aviat de conformar-ne un de nou entre la dedicatòria i la creativitat."
Veure informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Materials:estructura de formigó blanc





Fotografia antiga del monòlit amb el relleu de bronze, font:bcn.es
Grupo Carlos Trías - 1969 Patronato Municipal de la Vivienda de Barcelona, font:bcn.es
Veure més Art Públic Nou Barris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada