dijous, 20 de juny del 2019

Mural a Brossa

"La plaça de la Prosperitat és un espai lliure guanyat per les previsions del Pla Especial de Reequipament i Millora del Barri de Prosperitat, aprovat definitivament l’abril del 1994. Hi ha un gran mural que cobreix la paret mitgera que va quedar en l’edifici d’habitatges que delimita la plaça pel costat Besòs.
El gran mural de Perejaume és un homenatge a Joan Brossa. Està format precisament per les sis lletres del seu nom, dues de les quals comencen sobre el paviment de la plaça i les altres continuen en vertical per la paret mitgera cap amunt. Les lletres estan formades per passos units per uns punts ja que, segons el seu autor, s’inspiren en el joc de la xarranca. Pot sorprendre que unes lletres fetes resseguint els salts d’un infant que juga a la xarranca s’enfilin per una paret. L’explicació d’això cal trobar-la en la llarga història d’aquesta obra que estava pensada per a un altre emplaçament.
Tota l’obra va ser projectada pels arquitectes Manel Clavillé i Marta Guitart i dirigida per Joan Carles Marí i Patrícia Castillo.
Joan Brossa té des de fa anys a Barcelona un altre monument homenatge en la paret d’un edifici, la façana de la seu del Col·legi d’Aparelladors al carrer del Bon Pastor, i també en una mitgera del carrer València tocant a Rambla de Catalunya. Uns jardins de la ciutat, a Montjuïc, i un espai escènic al barri de Ribera porten el seu nom. Ell mateix va crear tres obres d’art públic: el poema visual al costat del Velòdrom d’Horta, el llibre-saltamartí als jardinets de la gran via de les Corts Catalanes cantonada passeig de Gràcia i unes lletres en la paret exterior d’un establiment comercial del carrer Rauric. Un antifaç dissenyat per ell i incrustat al paviment de la Rambla de les Flors recorda que el FAD va atorgar a aquest espai el premi Sebastià Gasch el 1991. "
Veure informació Ajuntament de Barcelona









Veure informació Wikipedia Joan Brossa i Cuervo
Joan Brossa i Cuervo, font:wikipedia
 Veure informació Wikipedia Perejaume
Pere Jaume Borrell i Guinart, font:enciclopèdia.cat
Veure més Art Públic Nou Barris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada