divendres, 30 de setembre del 2022

Mural del ferrocarril

 

"En una fornícula rectangular, la base de la qual es perllonga en forma de banc, just després de la barrera de pagament a l’entrada pel carrer de Galileu hi ha aquesta obra abstracta, formada per figures geomètriques de relleus sobreposats fetes amb marbres de diferents colors: blanc, groc, vermell, verd i negre. Són formes quadrades, rodones i de formes irregulars en les que la única forma concreta que es pot imaginar és, potser, la silueta d’un gos a l’esquerra.

L’autor és absolutament desconegut de tothom. Probablement es tracti de l'industrial marbrista que va efectuar altres treballs de revestiment a les estacions d'aquesta línia de metro, o d'algun empleat seu, al que li va ser permès deixar aquí una mostra de les seves possibles vel·leïtats artístiques. L'estació de la plaça de Sants del metro pertany al tram de la línia 5 inaugurat el 3 de novembre de 1969 entre les estacions de Sant Ramon (barri de Collblanc) i passeig de Gràcia."

 

"Situat en un lloc ben visible i il·luminat, trobem aquest petit mural firmat per L. Garciferrer. Sobre una base de vint-i-quatre plafons rectangulars, l’artista sobreposa peces de pedres de diversos colors creant un alt relleu, procediment molt menys habitual que el mural ceràmic.

A través de les formes i dels contrastos cromàtics, Garciferrer representa el perfil d’una màquina, un tren. El blanc i negre de la màquina avança sobre el verd del fons. La resposta al com es desplaça està també al mural: els cercles ens remeten a les rodes, i al sistema de moviment.

La figura del tren, de la màquina, va cridar l’atenció als artistes, des dels impressionistes fins als futuristes. Tema recurrent, símbol de modernitat i de progrés. L’estat de conservació és bo, tot i les inscripcions fetes a mode de grafits."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Isabel Fabregat

Materials:Marbre i gres


Autor

Escultor:L.Garciferrer

 

Veure més Art Públic Sants Montjuïc


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada