dijous, 29 de setembre del 2022

Escultura Dona asseguda damunt l'Univers

 

" "Mai vaig aconseguir trobar el meu lloc dins l’Univers, la por sempre ha estat present i em vaig convertir en un enigma, estava en permanent estat de confusió. Diria que només quedà la memòria, el temps i una gran descomposició”. Amb aquestes paraules, Pep Canyelles posa de manifest les claus de la seva trajectòria pictòrica i escultòrica. Cal tenir present la preocupació de l’artista per aconseguir que l’espectador participi d’aquesta particular cosmogonia: els accidents geogràfics com les illes, mars, els oceans, els continents i les restes de vida com són els fòssils.

L’artista balear no concep l’art com un passatemps per crear quelcom decoratiu i aconseguir la fama, sinó com un mecanisme per sobreviure com a ésser humà. En aquest món imaginari de l’artista, l’univers és un referent constant, ja sigui en la seva obra pictòrica, Assegut sobre l’Univers, com en la seva obra escultòrica, Dona asseguda damunt l’Univers (1990).

Per aquesta obra Pep Canyelles ha optat per treballar amb ferro, com quasi sempre, tot i que a vegades també treballa amb fusta. Un conjunt d’arcs sobre una estructura de ferro conformen l’obra, es tracta d’una escultura plena de vitalitat i moviment gràcies a les corbes que conformen la part superior de la peça. "

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Clara Guixer

Materials:Ferro



Autor

Escultor:Pep Canyelles

Més informació:Viquipèdia Josep Canyelles Sabater

Pep Canyelles, font:Viquipèdia

Veure més Art Públic Sants Montjuïc


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada