dilluns, 4 de juliol del 2022

Campana de la Pau de Montjuïc

 

"Quan els arquitectes Josep Benedito i Agustí Mateos treballaven en la construcció de l'església d'Abraham, a la Vila Olímpica, tenien clar que els agradava posar-hi un element clàssic vertical, el campanar, però no semblava que el pressupost donés per fer-ho. Tanmateix, dins els regals olímpics, va arribar un grup de campanes pagades per l'empresa Mercedes Benz, tot i que no figura oficialment entre els donants, que les va fer fondre en la històrica foneria Bachert d'Alemanya, que fa campanars ininterrompudament des del 1725. De la sèrie de cinc campanes rebudes va quedar clar que era impossible encabir-hi la més gran, que hauria marcat l'estructura del campanar fins a fer-lo inviable econòmicament i arquitectònicament. Va ser aleshores quan es va decidir traslladar la campana gran al costat de les piscines Bernat Picornell, i batejar-la com a Campana de la Pau, el mateix any 1992."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Jaume Fabre i Josep M.Huertas

Materials:Bronze, estructura d'acer laminat pintat








PERQUÈ L'ESPERIT D'OLÍMPIA / PLANI DAMUNT LA HUMANITAT, / I LA PAU I LA LLIBERTAT / SIGUIN PERDURABLES. / BARCELONA J.J.O.O.'92

CAMPANA OFERTA EN OCASIÓ DELS JOCS D'ESTIU / DE LA XXV OLIMPIADA CELEBRATS A BARCELONA / L'ANY 1992, PER LES FAMÍLIES M. KRETSCHMUR, B. GEELER, H. PERROT, K.H. PFLUOFELDER, A. BACHERT / I EL GOVERN DE LA REGIÓ DE BADEN-WÜRTTEM / BERG. LA COMPANYIA AÈRIA LUFTHANSA HA PA / TROCINAT EL TRANSPORT/HA ESTAT FOSA I INSTAL.LADA PER LES FONERIES/ A.BACHERT. CAMPANERS DES DE 1725 A HEILBRONN/ A LA REPÚBLICA FEDERAL D'ALEMANYA.

 

Més informació:Goethe.de/bar.html

La Campana de Bachert en Montjuïc, font:Goethe.de

 

Autor

Fonería:A. Bachert (Heilbronn)

Més informació:Bachert-glocken.de/

Fundició de campanes Bachert, font:Bachert-glocken.de

Arquitecta instal.lació:Beth Galí

Més informacío:Viquipèdia Elisabeth Galí i Camprubí

Més informació http://www.bethgali.com/

Beth Galí, font:scalae.net

 

 Veure més Art Públic Sants Montjuïc

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada