dissabte, 5 de febrer del 2022

Les Formigues

 

"José Manuel Pinillo, antic col·laborador del grup teatral La Fura dels Baus i que havia participat amb el grup plàstic Gegant, va tenir la idea d’incloure en els actes del Fòrum de les Cultures una mena d’homenatge a la poesia amb Mapapoètic, un projecte que consistia en 26 accions corresponents a altres tants poemes en diferents indrets de la ciutat. En general, eren accions destinades a una vida efìmera, llevat d’unes poques amb vocació permanent. Els poemes van ser escollits per un equip conformat pel propi Pinillo, Víctor Nubla com a responsable dels projectes transversals del Fòrum, la crítica literària Dolors Udina i Eduard Escofet, que dirigia el festival Propost, també pel Fòrum. Sense voler que fos una cosa premeditada, tots els autors dels poemes triats eren morts.

La primera instal·lació de Mapapoètic, inaugurada l’1 de juny del 2004 pel tinent d’alcalde Jordi Portabella, va ser un mural al passeig del Born, pintat en la mitgera que donava al carrer del Rec, on es va reproduir el cal·ligrama del poeta Joan Salvat-Papasseit Les formigues, que diu: “Camí del sol / per les rutes amigues / les formigues”. El va realitzar el mateix José Manuel Pinillo.

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Jaume Fabre i Josep M.Huertas

Materials:Mural





 

 

Més informació:Viquipèdia Les formigues

Més informació:Viquipèdia Joan Salvat Papasseit

Joan Salvat Papasseit, font:janeausten.blogia.com
 

Autor

Disseny:José Manuel Pinillo

José Manuel Pinillo Bun (Barcelona, 1965), ha estado vinculado desde su juventud al mundo de la cultura y el espectáculo. Tras fundar y dirigir Mubimedia y Urano Films, empresas desde las que produjo y realizó múltiples proyectos audiovisuales,  entre 2002 y 2007 se estableció como consultor y coordinador audiovisual. Más tarde se incorporó a TVE como director de contenidos en Barcelona para luego ocuparse de la dirección de programación y contenidos de La2 en su transición hacia un canal cultural y social que culminó en 2011. Actualmente se dedica a la consultoría audiovisual y a la producción de proyectos propios. 

Font:espacio.fundaciontelefonica.com

José Manuel Pinillo Bun, font:twitter

   Veure més Art Públic Ciutat Vella Est


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada