divendres, 25 de setembre del 2020

Parasoles Garabato

"El campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, al carrer de Wellington, està format bàsicament per un antic dipòsit d’aigua transformat en biblioteca, per les remodelades casernes de Jaume I i Roger de Llúria, construïdes a principi de la dècada del 1880 per l'Ajuntament de Barcelona per al Ministeri de la Guerra, i per un nou edifici construït segons el projecte de l’arquitecte santanderí Juan Navarro Baldeweg.  L’edifici porta el nom de Mercè Rodoreda i té l’entrada per un passatge particular sense nom al que s’accedeix pel carrer de Ramon Trias Fargas, tocant al de Wellington.

El més característic d’aquest edifici són les pantalles para-sol de color vermell en la façana que dóna al mar i part de la que dóna al carrer de Wellington i al Parc de la Ciutadella. El disseny definitiu que van acabar tenint els para-sols el va adoptar l’arquitecte a partir del seu interès creixent per la problemàtica de la connexió entre l’interior i l’exterior dels edificis. Així va néixer el que ha estat batejat com “Parasoles garabato", aplicats també, amb formes diferents, a d’altres edificis seus, i amb els que aconsegueix travessar el mur de cristall, ja que n’hi ha a tots dos costats.

Per als Parasoles garabato de l’edifici Mercè Rodoreda va adoptar unes formes amb reminiscències flamígeres, però més aviat arrodonides. Els plafons pantalla, de color vermell intens, estan posats verticalment a partir de la façana de vidre, cap a dintre i cap enfora..."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Jaume Fabre

Materials:Vidre i planxes d'acer









 

Autor

Disseny:Juan Navarro Baldeweg

Més informació:Urbipedia.org Juan Navarro Baldeweg

Juan Navarro Baldeweg, font:Figueras.com

Veure més Art Públic Sant Martí

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada