divendres, 18 de setembre del 2020

Escultura Angeleta Ferrer

"No sovintegen els monuments als mestres. Si aquest dedicat a Angeleta Ferrer i Sensat (Barcelona, 1904-1992) figura davant de l'Institut Infanta Isabel va ser perquè la decisió es va prendre en temps de la regidora d'Ensenyament Marta Mata, impulsora de les escoles d'estiu Rosa Sensat, que porten el nom de la mare d'Angeleta Ferrer. El monument consisteix en un monòlit de granit que té darrere seu un perfil de metall. És una obra de Salvador Navarro que reprodueix la cara de la mestra homenatjada, primera directora de l'Institut davant del qual es troba. La plaça que l'acull es deia del Repòs, però posteriorment va ser batejada també amb el nom de la pedagoga. El monòlit va ser inaugurat el 21 d'abril de 1995."

"Es tracta d'una peça de granit repicat de grans dimensions que, amb el seu color gris clar, queda molt integrada en l'entorn. Hi ha també una medalla de bronze on apareix un retrat molt simpàtic del personatge, amb un monyo i unes ulleres que li donen aspecte d'una àvia càlida. Al costat del seu perfil apareix un referent simbòlic a la seva dedicació per la natura, representada per una papallona, un mussol i alguns cargols. Tots aquests animalets estan fets de forma esquemàtica i sense voluntat realista, de manera que els reconeixem gràcies als nostres referents culturals."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Jaume Fabre, Josep M. Huertas, Carles Poy i Clara Renau

Materials:Relleu de bronze sobre granit








Més informació:Viquipèdia Angels Ferrer

Àngels Ferrer i Sensat, font:xtec.cat

 

Autor

Escultor:Salvador Navarro Sorigué

Salvador Navarro Sorigué (Tarragona, 1933). Pintor i escultor que signa amb el segon cognom, Sorigué. Llicenciat per la Facultat de Belles Arts de Barcelona, ha donat classes a l'Escola de Llotja. Catedràtic de Batxillerat on ensenyava dibuix i art. Va ser quan treballava a l'institut Infanta Isabel que li van demanar un monument de la que havia estat primera directora, la pedagoga Angeleta Ferrer. Ha fet diverses exposicions des que tingué lloc la primera, a la galeria Syra de Barcelona, el 1965.

Veure més Art Públic Sant Martí

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada