dimecres, 23 de setembre del 2020

Escultura Autovia

"Durant una època Josep Maria Subirachs va fer un seguit de monuments d'empresa. Un d'ells va estar destinat a ornamentar el nou edifici de la companyia d'assegurances CAP, ara Compañía Internacional de Seguros y Reaseguros ARAG, situat a la cantonada dels carrers de Roger de Flor i Buenaventura Muñoz, darrere del Palau de Justícia. El monument va quedar col·locat el setembre de 1975."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Jaume Fabre i Josep M. Huertas

"Aquesta és una peça abstracta en formigó i acer que correspon a un moment en què l'artista incorpora, en diverses obres, l'esfera com a element essencial a la composició escultòrica.

El contrast entre el formigó treballat de dues maneres diferents, però mostrant sempre la seva qualitat escarnada i rugosa, i les esferes de metall perfectament llises i brunyides, és l'aspecte que més ressalta d'aquesta peça.

Les esferes de metall argentat tenen diferents mides; la més propera al terra és la més gran. La següent és una mica més petita i la tercera té la mateixa mida que la resta. El fet que aquestes esferes quedin emmarcades en una zona de buit del formigó permet entendre el conjunt com una al·lusió a un camí, a una via.

L'idea de canvi, de fluir resulta molt evident i pot referir-se al mateix temps al pas dels vehicles per una autovia com al transcurs de l'aigua per un riu o fins i tot a l'esdevenir de la pròpia vida.

A Subirachs sempre li ha interessat portar a terme obres que presentin múltiples possibilitats de significat i que sigui l'espectador qui decideixi quina s'estima més."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Lourdes Cirlot

Materials:Formigó amb elements d'acer










Autor

Escultor:Josep Maria Subirachs i Sitjar

Més informació:Viquipèdia Josep Maria Subirachs i Sitjar

Més informació:Subirachs.cat

 

Josep Maria Subirachs i Sitjar, font:arquitecturacatalana.cat

Veure més Art Públic Sant Martí

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada