divendres, 23 de desembre del 2022

Escultura Òrbites centenàries

 

Museu Futbol Club Barcelona President Nuñez

"No hi ha tres sense quatre. Una setmana més tard, el 15 de març de 1999, Núñez rebia la quarta escultura en un mes i mig, Òrbites centenàries, de Montserrat Sastre. Va ser el resultat de dues escultures que ja tenia i que va muntar plegades. La nova obra també va anar al gol sud."

 

"Formada en una primera etapa com a ceramista, Montserrat Sastre estableix que de la ductilitat de la matèria surt el sentit de la forma. Com a escultora ha fet servir diversos materials. En aquesta obra en concret aprofita la ductilitat del ferro per obtenir unes corbes alades que, pintades de blau i de grana, es complementen amb un reixat en blanc que recorda les xarxes de les porteries de futbol. És en el seu conjunt un homenatge al centenari del Futbol Club Barcelona, entitat esportiva que en la ment col·lectiva és com un planeta que constantment es troba present voltant entorn a les diverses generacions de catalans que li donen impuls.

Aquesta escultura de Montserrat Sastre és com un himne a la permanència de l'entitat esportiva en què s'inspira. Les seves formes tenen relació amb les anotacions musicals més modernes."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Josep M. Cadena

Materials:Planxa de ferro pintada


Més informació:Viquipèdia Museu del F.C.Barcelona

Museu del F.C.Barcelona, font:Viquipèdia

 

Autor

Escultora:Montserrat Sastre

Més informació:Viquipèdia Montserrat Sastre Planella

Més informació:Montserratsastreesculturas.blogspot.com

Montserrat Sastre, font:Montserratsastreesculturas.blogspot.com

Veure més Art Públic Les Corts

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada