dimarts, 7 de juny del 2022

Escultura Personatge

 

"Davant de la Fundació Miró van ser inaugurades el 26 de novembre de 1997 dues escultures de Joan Miró, Monument i Personatge, que dataven del 1970. Hi van assistir els seus nets, Joan i Teo Punyet, i la Diputació de Barcelona va pagar la fosa en bronze de les dues figures, que va costar 13 milions i mig de pessetes. La primera de les escultures, Monument, va ser retirada per la direcció de la Fundació el setembre del 2002 en fer-li por que l'afició dels nens a gronxar-se pogués fer-la caure."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Jaume Fabre i Josep M.Huertas

 

"Les primeres obres en volum de Joan Miró, que daten de 1931, van ser fetes a partir de l’encaix d’objectes, recurs que va utilitzar esporàdicament altres vegades. A partir de 1966, pràcticament totes les escultures de Joan Miró prenen l’encaix també com a punt de partida, per després ser foses en bronze.

El bronze, material noble utilitzat per fer escultures clàssiques, Miró el va fer servir per crear tota una galeria de personatges iconoclastes i anticonvencionals, mitjançant el tradicional procediment de la cera perduda.

Per fer les seves escultures, Miró partia bé dels elements que pot oferir la natura -pedres, arrels, vegetals...-, bé dels que tradicionalment s’utilitzaven en la vida rural quotidiana -una forca, una senalla, un atuell de cuina... A partir de la combinació d’objectes diferents, cadascun d’ells amb la seva utilitat, Miró creava una forma nova amb un significat nou.

Així descobrim que l’origen de Personatge , situat al costat de l’entrada principal de la Fundació Joan Miró, és la combinació d’una pedra amb un ametlló doble. Aquests dos petits elements que es transformaren en el cap i el cos del personatge, respectivament, adquiriren un to càlid i grotesc a la vegada en ser engrandits des de la seva petita talla inicial fins als dos metres d’alt que fa l’escultura."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Rosa Maria Malet

Materials:Bronze








Més informació:Fmirobcn.org

Més informació:Viquipèdia Fundació Joan Miró

 

Autor

Escultor:Joan Miró

Més informació:Viquipèdia Joan Miró i Ferrà

Joan Miró, font:timetoast.com


Veure més Art Públic Sants Montjuïc


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada