dissabte, 11 de juny del 2022

Escultura als Bombers de Barcelona

 

"En una cantonada exterior de la caserna central del cos de bombers municipal, a Provença-Villarroel, l'any 1967 s'hi va posar un monument en homenatge a la tasca dels bombers barcelonins. La inauguració la va fer l'alcalde Josep Maria de Porcioles en l'habitual data del 26 de gener, aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a Barcelona.

El monument representa un bomber que porta una nena als braços. Sembla que l'escultor, Sebastià Badia, deixeble de Manolo Hugué, va basar-se en el fet recent d'un infant rescatat per un bomber que va morir, i que és el que va inspirar el monument. Posteriorment, el 8 de març del 1999, dia del patró dels bombers, sant Joan de Déu, s'hi va afegir una placa sobre un bloc de pedra de Montserrat que transforma la seva dedicació a tots els bombers "morts al servei dels ciutadans". La placa amb la pedra va costar 350.000 pessetes, que van ser aportades per 128 bombers del cos.

Per les obres d'ampliació de l'Hospital Clínic i de construcció del nou parc de Bombers, l'escultura es va traslladar al Parc de Llevant on es va inaugurar el 8 de març del 2010 amb motiu de la celebració de la festa patronal. Posteriorment s’ha traslladat a Montjuïc, al pati d'entrada de l'Espai Bombers, Parc de la Prevenció de Barcelona, al carrer de Lleida, número 28."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Jaume Fabre i Josep M. Huertas

Materials:Pedra Granítica d'Ulldecona







Bombers de Barcelona morts en servei



Més informació:Viquipèdia Bombers de Barcelona

Més informació:Ajuntament de Barcelona - Bombers

Bombers de Barcelona, font:Viquipèdia

Autor

Escultor:Sebastià Badia

Més informació:Viquipèdia Sebastìa Badia i Cerdà

Sebastià Badia, font:appadvice.com/app/sebastia-badia

Veure més Art Públic Sants Montjuïc 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada