dimecres, 9 d’octubre del 2024

Escultura dona amb nena

Jardins Joan Maragall

"Aquest grup escultòric d'una dona davant d'una altra emmarca l'eix compositiu del Palauet Albéniz en la seva façana d'execució més recent. La solució proposta en aquest cas presenta certs avanços a nivell compositiu respecte de l'altre grup també realitzat per encàrrec per Luisa Granero.

El material utilitzat és el marbre blanc, diferenciant amb els diferents acabats les qualitats dels elements representats, des de la superfície de la roca fins la suavitat de la pell humana, el domini del material és clar així com el procediment de buidat en aquesta noble pedra.

La forma en diagonal del grup ajuda a la relaxada expressió d'ambdues figures, el contrapunt de la nena realça l'equilibri. La posició del cos femení i els elements incorporats a aquesta composició, el gerro, el corn de cargol i la roba col·laboren a aquest propòsit. El moviment de l'obra assenyala un fort escorç que, tot i captar el ritme del gest, cau en un amanerament en la forma. L'emplaçament i la cerca d'equilibri en el marc espacial és l'origen d'aquesta forma volumètrica, així com del tema representat.

En el pla simbòlic, la seva predilecció pels cossos joves en els quals la gràcia dels moviments s'uneix a l'espontaneïtat, en aquesta font origen de la vida, de força vital, aquest grup es representa al·legòricament, amb aparença de deïtat mitològica. Hi pot haver influït la llarga tradició en la realització d'escultures. Si l'obra de Luisa Granero sempre ha tingut el seu origen en un cànon estètic de classicisme mediterrani d'arrel noucentista, aquí l'amanerament de la forma la situa també prop del neoclassicisme propi de tot aquest conjunt."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Blanca Cadena

Materials:Marbre blanc



 


Autor

Escultora:Lluïsa Granero

Arquitecte:Joaquim Casamor

Més informació:Viquipèdia Lluïsa Granero i Sierra

Lluïsa Granero, font:reialcercleartistic.cat

Més informació:Viquipèdia Joaquim Casamor i d'Espona

 

Veure més Art Públic Sants Montjuïc

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada