dilluns, 11 d’octubre del 2021

Escultura Saviesa

"Els germans Oslé són inseparables fins i tot pel que fa a la seva producció escultòrica. Els dos es preocupen per aquells més desfavorits, que no tenen una vida fàcil, i ho expressen a través de les seves obres. Sovint trobem representats personatges que transmeten la misèria que viuen, el patiment. També tracten els temes amb contingut social a través d'homenatges a certs conceptes. Saviesa, de Miquel Oslé, representa una al·legoria a la saviesa, un concepte que lliga amb el tema dels treballadors, en el fet que és un tret imprescindible per a l'home treballador, cal saviesa per a desenvolupar cada feina, i per suposat per a tots els aspectes de la vida.

Miquel Oslé només és un any més gran que el seu germà Llucià. S'inicià com a aprenent al taller d'escultura industrial de Josep Bofill i va passar a treballar a la Foneria Masriera i Campins, on va tractar els principals escultors del moment i un jove Manolo Hugué amb qui segur devien compartir projectes i experiències.

L'estàtua de la plaça de Catalunya és un bon exemple de la dificultat d'atribució a un o un altre dels germans, queda clar però que mancats d'estudis monogràfics especialitzats potser seria prou adequat d'atribuir les dues obres a ambdós escultors."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Xavier Barral i Altet

Materials:Bronze




 

Autor

Escultor:Miquel Oslé i Sáenz de Medrano

Més informació:Viquipèdia Mique Oslé i Sáenz de Medrano

Miquel Oslé, font:ddd.uab.cat

 

Veure més Art Públic Eixample

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada