dimecres, 20 de novembre del 2019

Façana antiga Editorial Montaner i Simon

"Aquest edifici va ser projectat per a l’Editorial Montaner i Simon per Lluís Domènech i Montaner el 1879 i construït durant els anys vuitanta. És una de les seves primeres obres, abans que les que va fer per a l’Exposició Universal de 1888 el convertissin en un arquitecte popular.
Per al remat del cos central de la façana va encarregar a Rossend Nobas els bustos de Dante, Cervantes i el poeta anglès John Milton, molt en concordança amb la finalitat de l’edifici ja que l’editorial fundada el 1861 per Ramon de Montaner i Francesc Simon havia adquirit prestigi gràcies a la publicació de la Divina Comèdia, El Quixot i El paradís perdut amb gravats de Gustau Doré que constitueixen avui peces perseguides pels bibliòfils.
També hi ha gravats els noms de Lafuente, Maltebrun i Secchi que corresponen a altres autors editats per la casa en els primers temps.
Completa la decoració escultòrica original de la façana de l’edifici un àngel situat a la part més alta, obra també de Nobas. En convertir-se en la seu de la Fundació Tàpies, el 1986, Antoni Tàpies hi va afegir la seva composició Núvol i cadira."
Veure informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Materials:terracota i pedra


Figures de Dante, Cervantes i Milton





Edifici de l'Editorial Montaner i Simon, font:petitsigrans.cat







Més informació:Viquipèdia Fundació Antoni Tapies 
Més informació:Viquipèdia Rossend Nobas i Ballbé
Rossend Nobas i Ballbé, font:Viquipèdia
Més informació:Viquipèdia Lluís Domènech i Montaner
Lluís Domènech i Montaner, font:Viquipèdia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada