dimarts, 19 de novembre del 2019

Escultura El Petit Princep

"A Nou Barris es troben els jardins del Petit Príncep, un triangle format pels carrers Alella, Santanyí i Alloza. Són l'homenatge més explícit de Barcelona. Ocupen els més de 2.300 m 2 d'un antic solar abandonat que l'ajuntament va restaurar. Actualment serveixen de fòrum de reunió i trobada per als veïns de la zona, especialment per als pares i nens de les properes escoles Aloma, Palma de Mallorca i Timbaler del Bruc. És més, van ser els seus alumnes els que van triar el nom després de llegir el llibre a classe.
La remodelació de l'espai va culminar el juny de 2012 amb la dignificació de dues parets mitgeres que enlletgien la plaça i que ara llueixen una decoració coherent amb el leitmotiv: 3 gegantines roses metàl·liques sobre un fons del mateix color sorra que el desert del llibre. A la base de les mitgeres, un jardí de roses vermelles -que amb els anys haurien d'aprendre a enfilar-se per les tiges de les metàl·liques- recorda al protagonista que la seva flor, única per a ell, no és però l'única del món. Presideix l'espai una poètica escultura d'acer, d'uns tres metres de diàmetre, que representa el Petit Príncep passejant amb una regadora per la seva asteroide, envoltat per la famosa frase "l'essencial és invisible als ulls". El disseny - de Judit Masana i Padrós - s'inspira justament en el dibuix que va fer un alumne d'Aloma."
Veure més informació: La Vanguardia.com
Materials: Acer corten







Més informació:
Judit Masana i Padrós (Barcelona, 1962-2016). Arquitecte per l'ETSAB des de l'any 1990. Després d'haver col·laborat professionalment en despatxos d'arquitectura, d'ençà del 1991 fou arquitecte del Servei d'Arquitectura de l'Ajuntament de Barcelona, realitzant junt amb Josep Lluís Delgado els projectes de la Deixalleria de Collcerola, l'Escola Graciel·la Arrel, la Biblioteca Sofía Barat i la rehabilitació del Palau del Baró de Quadras com a seu de la Casa Àsia de Barcelona. 
Veure més Art Públic Nou Barris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada