dimecres, 27 de novembre del 2019

Mosaics del Carrer Gran de Sant Andreu

"Aquí (Barcelona), l'enrajolat (tècnica d'origen àrab i desenvolupada en el barroc amb finalitat narrativa ) va oferir sempre un "luxe" possible a una arquitectura simple. De Barcelona retenim l'arquitectura més efusiva i expressionista del modernisme català, i la idea que un material de revestiment hauria d'oferir la possibilitat d'adaptar-se a totes les superfícies, a totes les geometries. Tendencialment, en arquitectura, la ceràmica és un element de protecció, sentit funcional, i element de revestiment, sentit decoratiu.
Però les ciutats canvien ràpidament perquè les pautes i ordenances urbanes s'ajusten a diversos models i projectes dels quals el temps ens llega senyals, de vegades en excés.
És així com la reculada de façanes assenyala una època en què s'apostava per l'eixamplament dels carrers per facilitar la circulació de l'automòbil i la "higiene" urbana. D'aquests canvis queden els murs cecs que envaeixen les voreres, generant moltes vegades racons foscos i sòrdids; una bona oportunitat per a la intervenció artística, sigui decorativa, sigui evocativa, que traduirà el canvi en la duració més breu del procés urbà."
Veure informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Materials:Ceràmica









 
Autor
- Disseny i execució: Antoni Gabarre González, signada
 Més informació:Gabarre.es
Antoni Gabarre González, font:Gabarre.es
Veure més Art Públic Sant Andreu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada