dijous, 27 de desembre del 2018

Monument Frare Ponce de León

"La Societat de Socors Mutus als Sord-muts va pensar que fóra una bona idea celebrar els 25 anys de la seva fundació amb un senzill monument elaborat precisament per dos dels seus afiliats, Joan Vidal, que el va projectar, i Josep Marquès, que en va fer dos medallons.
El monument honorava la memòria del frare Pedro Ponce de León (Valladolid, 1520 - monestir de Sant Salvador de Oña, 1584), que va desenvolupar un sistema per ensenyar a expressar-se els sord-muts, i de Juan Pablo Bonet (Jaca, 1579 - 1620?), que també va fer un manual amb la mateixa intenció. El monument va ser instal·lat al capdamunt del passeig de Sant Joan el diumenge 12 de maig de 1935 pel regidor Francesc de Jaumar. El 1966 la Casa dels Sord-muts va voler fer el mateix, celebrar un aniversari, en aquest cas els 50 anys, i van encarregar la figura d'un frare ensenyant un mut, que va esculpir Josep Miret. Va ser posat al costat del que ja existia."
Veure informació Ajuntament de Barcelona Art Públic
Veure informació Wikipedia Pedro Ponce de León
Veure informació  https://es.wikipedia.org/wiki/Juan_de_Pablo_Bonet
Veure informació https://es.wikipedia.org/wiki/Josep_Miret

Monument Pedro Ponce de León a Passeig Sant Joan


Pedro Ponce de León

Fray Pedro Ponce de León 1520 - 1584 Inventor de l'ensenyament oral dels sords-muts



La Sociedad de Socorros Mutuos entre los sordomudos de ambos sexos de Cataluña y sus protectores en el XXV aniversario de su actuación lo dedican en 12 de mayo de 1935 (1909 - 1934)

Juan de Pablo Bonet
Veure més Art Públic Gràcia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada