dimecres, 19 de desembre del 2018

Monòlit a Carlos Gardel

"El col·leccionista i estudiós gardelià Roberto Daus va impulsar que s'aixequés a Barcelona un monument en record del cantant de tangos argentí Carlos Gardel (Toulouse, 1890 - Medellín, 1935) tot aprofitant el cinquantenari de la seva tràgica mort en accident d'avió.
L'Institut de Cooperació Iberoamericana hi va donar tot el suport, però va ensopegar amb la negativa del consolat argentí a permetre que s'hi posés un bust, ja que consideraven que desmereixeria el petit monument a l'Argentina que hi ha a Barcelona, i que es concreta només en un bust del general Sanmartín, pare de la independència del país. Es va posar finalment un monòlit dedicat a Gardel en uns jardins que donen precisament al carrer de Buenos Aires, obra de l'arquitecta Rosa Maria Clotet.
Es va inaugurar el 5 de juliol de 1985, dues setmanes després de l'aniversari de la mort, en el marc d'una Setmana Argentina. Hi va ser present l'alcalde de la ciutat, Pasqual Maragall."
Veure informació Ajuntament de Barcelona
"En els anys 20 Espanya tenia una història tanguera prèvia fins i tot al tango argentí (el tango flamenc) i desenvoluparia una important vessant autònoma del gènere, amb epicentre a Barcelona i amb cançons paradigmàtiques, com« Fumando espero »del català Josep Viladomat.

La gira de 1925/1926, va incloure també a Barcelona, una ciutat que establiria un vincle molt especial amb Gardel. A Barcelona Gardel va gravar vint-temes, incloent un tango que li va oferir en aquest moment el pianista madrileny Teodoro Deu Cepeda, «Dolor»
Veure informació https://es.wikipedia.org/wiki/Carlos_Gardel
HOMENATGE A  CARLOS GARDEL BARCELONA EN EL 50è ANIVESARI DE LA SEVA MORT / 24 JUNY 1985

Monòlit a la Plaça Marcos Redondo

Carlos  Gardel
Veure més Art Públic Eixample

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada