dilluns, 13 de març del 2023

Font del World Trade Center

 

"Una de les primeres fonts de caire cibernètic instal·lada a Barcelona. Va ser encarregada per l'empresa Pei, Cobb, Freed and Partners, que construïa el World Trade Center per encàrrec de Port de Barcelona a l'empresa californiana Wet Design, creada per Mark Fuller, que va excel·lir en unir els jocs d'aigua amb la tecnologia més avançada. La font funciona simplement quan es trepitja el seu territori, creant així una complicitat entre el visitant del recinte i els inspiradors de la idea. Va ser inaugurada amb el World Trade Center el 22 de juliol de 1999."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Jaume Fabre i Josep M.Huertas

Font del WTC, font:Oldbcn.com

"Font situada a l'interior de l'edifici Trade Center del Moll d'Espanya al Port de Barcelona. L'esmentada font va ser dissenyada per la firma nord-americana Wet Design. Representa el perfecte equilibri entre bellesa i tecnologia, en què la visió del joc aquàtic es complementa amb el so, produït tant pels dispositius del sistema hidràulic com per l'aigua mateixa en rajar cap al terra, cosa que provoca una sensació de plaer en l'espectador i reclama la seva atenció pels diferents canvis en el registre sonor.

La font té forma de creu, està formada per dues fileres de deu orificis per braç alineats al terra, combina una coreografia d'aigua il·luminada que canvia contínuament, que va d'una sensible caiguda a un esclat de fluids, sempre verticals, com si es tractés d'una competició entre ells per saber quin és el que arriba més alt, per desembocar en una simfonia de moviments i sons i oferir, en definitiva, un espectacle que pot contemplar-se en un magnífic espai circular alhora que permet gaudir d'un refresc en qualsevol terrassa adjacent de la plaça. La bellesa d'aquesta obra consisteix en el fet que convida l'espectador a interrelacionar-se amb ella en tots els sentits quan està activa, mentre que perd tot el seu caràcter de font per convertir-se en una zona de pas quan està apagada."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - José Antonio Asensio Fernández

Materials:Aigua

 


 

Més informació:Oldbcn.com/ca/turisme/art-public/fuente-del-wtc

Més informació:Viquipèdia World Trade Center Barcelona

Més informació:WTCBarcelona.com/ca/benvinguda/

 

World Trade Center Barcelona, font:Viquipèdia

Autor

Disseny:Wet Design

Més informació:Hmong.es/wiki/WET_(Water_Entertainment_Technologies)

Logotip Wet, font:Hmong.es

 

Veure més Art Públic Ciutat Vella Oest   

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada